Toerisme-online

 

Gemeente Bilzen

         

Plaatsen in Bilzen

  Beverst * Bilzen * Eigenbilzen * Grote-Spouwen * Hees * Hoelbeek * Kleine-Spouwen * Martenslinde * Mopertingen * Munsterbilzen * Rijkhoven * Rosmeer * Waltwilder. 

 

ReisChecker.nl

Bilzen

Bilzen is vooral bekend om haar stemmig marktplein, met als blikvangers het stadhuis en de Sint-Mauritiuskerk. Bilzen is een stad en gemeente in Belgisch-Limburg gelegen ongeveer halfweg tussen Hasselt en Maastricht. De stad telt ruim 30.000 inwoners in 13 deelgemeenten, waarvan ongeveer een derde in Bilzen zelf woont. Naast Bilzen zelf liggen in de gemeente nog de deelgemeenten Beverst, Eigenbilzen, Grote-Spouwen, Hoelbeek, Hees, Kleine-Spouwen, Martenslinde, Mopertingen, Munsterbilzen, Rosmeer, Rijkhoven en Waltwilder. Bilzen ligt net op de grens van de Kempen met Haspengouw. Het stadscentrum, Beverst en delen van Rijkhoven zijn gelegen in de Demervallei. Ten zuidoosten van de Demer heeft het landschap een typisch Haspenhouws glooiend uitzicht.... Gemeente Bilzen

Bezienswaardigheden
Landcommanderij Alden Biesen in de deelgemeente Rijkhoven;
Het stadhuis in Maaslandse stijl, gebouwd in 1686;
Sint-Mauritiuskerk in neogotische stijl en in kalksteen opgetrokken;
Kerkhofhuis aan de stedelijke begraafplaats, architect Guy Cleuren.

Evenementen
Bilzen stond vroeger bekend voor zijn muziekfestival Jazz Bilzen, het belangrijkste rockfestival van België in de jaren 60 en 70 voor de opkomst van Torhout-Werchter (het huidige Rock Werchter).

Jaarlijks terugkerende evenementen zijn oa:
carnavalsstoet, de zondag na Aswoensdag; Bilzen by Night, op 30 april en 1 mei: live optredens in alle Bilzerse horecazaken; Bilzen Run, in juni: loopwedstrijd;  Terras Bilzen, in augustus: gratis live optredens en festiviteiten in het stadscentrum; Het hele jaar door vinden er ook diverse evenementen plaats in de landcommanderij Alden Biesen.

VERBLIJF: 
B&B 't Solveldje • B&B De Verademing • B&B Kerkvelde • Restaurant de Verleiding


 

Beverst

 

APPARTEMENT SCHOONBEEK: Deze sfeervolle vakantiewoning is een onderdeel van een moderne vierkanthoeve, geschakeld aan de woning van de gastvrije eigenaren. Het verblijf is comfortabel en modern ingericht. Ook van buiten is de woning strak afgewerkt en bijzonder sfeervol aangekleed. Tevens mag u gebruik maken van tuin, terras, vijver en paardenweide. Schoonbeek ligt in het bourgondische Haspengouw, de mooiste streek van Belgisch Limburg, bekend om de fruitteelt en bloesemroutes, vele kastelen en vierkanthoeves. De omgeving is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Binnen een straal van 20 km liggen onder andere het smaakvolle Hasselt, Tongeren en Maastricht (NL).

 

Rijkhoven

VERBLIJF:
Brasserie-Restaurant 't Gasthuis

 

NOVASOL Vakantiehuizen in België