Toerisme-online

 

Gemeente Kinrooi

         

Plaatsen in Kinrooi

   

 

Chalet.nu Meer dan 25.000 vakantiehuizen op 1 site
 

Kinrooi

Rustig, vriendelijk, gezellig, landelijk, groen, landbouw, ontgrinding, water, molens, diverse dorpen, bescheiden, ijverige mensen, woongemeente, ... deze associaties kreeg de gemeente Kinrooi aangemeten in een onderzoek dat voorafging aan de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. En deze kenmerken zijn ook representatief voor de geslaagde fusie van Kessenich, Kinrooi, Ophoven-Geistingen en Molenbeersel.  

Wikipedia: Kinrooi (Limburgs: Kinder) is een plaats en gemeente in de provincie Belgisch-Limburg. Ze is de meest noordoostelijke gemeente van Vlaanderen en Limburg. De gemeente telt meer dan 12.000 inwoners. Ze bestaat uit 5 dorpskernen: Kinrooi zelf, Kessenich, Molenbeersel, Geistingen en Ophoven. Kinrooi valt in de smaak bij toeristen als een fiets-, wandel-, molen- en watersportgemeente.Er is een uitgebreid bewegwijzerd fietsroute- en wandelwegennetwerk. Met de veerverbinding De Walborgh kunnen wandelaars en fietsers in Ophoven de Maas oversteken naar het Nederlandse Maasbracht. De Maasplassen ontstonden vanaf de jaren '50, toen men in het Maasland aan grindwinning begon te doen. Na de ontgrinding werden de Maasplassen uitgebouwd tot watersportcentra, natuurreservaten en landbouwgebieden. In Ophoven bevindt zich de jachthaven De Spaanjerd.

Bezienswaardigheden: De Keijersmolen in Molenbeersel; De windmolen De Korenbloem in Ophoven; De Lemmensmolen in Kinrooi; Het kasteel Borgitter en omgeving in Kessenich; Het herenhuis Houbenhof in Kessenich; De Mottetoren in Kessenich; De grafkapel van de familie Michiels in Kessenich; De Sint-Martinuskerk in Kessenich; etc.

 

Ophoven

 

BOTEL OPHOVEN: Slaap ‘anders’ in Botel Ophoven! Je ervaart hier hoe het is om te slapen in een van de comfortabele hutten van de boot. Je hebt op deze kamer een douche en toilet. Wil je het liever wat luxer? Kies dan voor de luxehut waar je meer ruimte hebt en een toilet en bad. En om na een leuke dag even te relaxen kun je tegen betaling de wellness ruimte gebruiken. Een stoomcabine, infrarood sauna en massage douche maken het heerlijk om even te ontspannen. Ambachtelijk genieten van een hapje en drankje doe je in de kombuis. Gerechten uit de streek worden bereid en volgens het principe ‘eten wat de pot schaft’ proef je de lekkerste streekproducten.... meer info bij HotelSpecials